Wist jij dat meer dan 15% van de Nederlanders al eens begonnen is met inboedelverzekering vergelijken? Hoewel een inboedelverzekering niet verplicht is, is het een goed idee om deze te hebben als u uw spullen wilt beschermen tegen diefstal, schade en verlies. Inhoudsverzekering dekt de kosten van alle items die deel uitmaken van uw huis, inclusief bezittingen zoals tapijten en gordijnen, meubels, ornamenten, apparaten en elektrische goederen.

Sommige beleidsregels kunnen zelfs de inhoud van uw koelkast en vriezer bevatten. In wezen dekt het alles wat u mee zou nemen als u naar huis zou verhuizen. Door al deze regeltjes kan het ook wel eens zijn dat je tegen juridische vraagstukken aanloopt. Daarom zijn veel Nederlanders de afgelopen jaren al begonnen met rechtsbijstandsverzekering vergelijken. Als u in een huurflat woont, moet uw inboedelverzekering mogelijk aspecten bevatten zoals diefstal van vorige huurders die mogelijk nog sleutels hebben. Als u een verhuurder bent en een gemeubileerd pand huurt, wilt u misschien ook een inboedelverzekering afsluiten voor dure meubels zoals banken en bedden.

Gemeenschappelijke uitsluitingen

  • Sommige standaard inhoudsverzekeringen betalen mogelijk niet uit voor:
  • onopzettelijke schade.
  • zelf toegebrachte schade
  • verloren of gestolen items die zich op een bepaalde afstand van uw eigendom bevinden.
  • tuinmeubelen en uitrusting.
  • hoogwaardige artikelen, zoals antiek of sieraden.

Voldoende dekking van je inboedelpolis

Om ervoor te zorgen dat u voldoende dekking voor uw behoeften heeft, zijn er een aantal extra functies beschikbaar bij de meeste inhoudsbeleidslijnen, waaronder alle risico’s, nieuw voor oud, schadevergoeding, wettelijke dekking, sportuitrusting en tuinuitrusting. Deze kunnen meestal worden verwijderd als aanvullende functies of als een afzonderlijk beleid voor een extra vergoeding.

Neem je tijd om de beste inboedelverzekering te kiezen

Met zoveel overwegingen om rekening mee te houden, is het belangrijk om de kleine lettertjes van uw beleid te lezen om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent van wat is inbegrepen. Als vuistregel geldt dat alles wat niet duidelijk in het document wordt vermeld, meestal niet wordt behandeld.

Zoals elke verzekeringspolis, is het belangrijk om rond te kijken en offertes van verschillende verzekeraars te vergelijken om de beste deal in uw omstandigheden te vinden. Denk er bij het zoeken naar verschillende beleidsmaatregelen aan om goed te kijken naar wat elk beleid dekt en noteer eventuele uitzonderingen. U kunt ook kijken naar het bedrag van het eigen risico, eventuele kortingen en geen claims bonus om uw opties te beperken. Om dit proces eenvoudiger te maken, kunt u profiteren van de hulp van een verzekeringsmakelaar.